post

Охранителната система Aura, която беше представена на изложението CES 2017 от компанията Cognitive Systems, използва в работата си анализ на разпространението на радиосигнали в помещението. За откриване на движение тя не се нуждае от стандартните датчици и камери за видеонаблюдение.

Системата Cognitive Systems Aura се състои от два малки блока, с помощта на които се осигурява пълно покритие. Благодарение на неутралното си оформление, устройствата лесно се вписват в интериора. По данни на производителя, новата охранителна система може да намери приложение в случаите, когато инсталирането на камери е невъзможно или нежелателно.

aura-2

За работата на системата е нужен достъп до безжична мрежа. Когато открие движение в охраняваното помещение, Aura изпраща съобщение на мобилното устройство. Ще отбележим, че Aura отчита хората, които обикновено се намират в помещението в определено време и не реагира на тяхното присъствие, като сработва само на аномални промени.

Cognitive Systems вече приема предварителни поръчки за новата охранителна система на цена $499. Доставките ще започнат на 28 февруари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *