post

Компанията за електронна търговия Ozone.bg ще придобие 100% от веригата за видеоигри Pulsar. Това стана ясно след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално одобри сделката между двете компании.

От публикуваното решение на регулатора става ясно, че целта на сделката е навлизането на Ozone.bg на офлайн пазара у нас. През изминалите шест години компанията оперираше изцяло като онлайн магазин. Pulsar пък се наложи като един от малкото специализирани физически канали за продажба на видеоигри.

Сливането между двете най-популярните платформи за разпространение на компютърни игри няма да доведе до каквото и да било близко до монопол положение, и няма пречка за конкуренцията на пазара – с тези мотиви КЗК одобрява сделката, преговорите за които започват още през март тази година.

Ozone.bg е един от най-бързо развиващите се като продажби сайтове за онлайн търговия в България, като за последните две години приходите на дружеството са се утроили. Pulsar е последният останал голям търговец ексклузивно на видеоигри, чиито приходите за миналата година са 9.95 млн. лв., а печалбата – 55 хил. лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *