post

Обединените арабски емирства (ОАЕ) възнамеряват да построят симулация на марсиански град в пустинята. Проектът се оглавява от правителствата на Дубай и Абу Даби.

Построяването на града е част от подготовката на ОАЕ за мисия до Марс с екипаж. Научният марсиански град ще представлява няколко свързани помежду си купола. В него ще има достатъчно място за жилищни площи, площи за растения и лаборатории.

Част от куполите ще бъдат изградени с помощта на 3D принтери. Това ще бъде основен тест за тази идея. Вътре в марсианския град учените ще работят и експериментират по методи, които да гарантират, че бъдещите марсиански колоннии ще могат да са независими и да си произвеждат необходимата храна, вода и енергия.

Вътре в куполите ще има по-малки сгради. Една от тях ще е музей, в който ще са показани най-великите постижения на човечеството в космоса. Той също ще е направен чрез 3D принтер от пясък от пустинята.

След като е готов, градът ще бъде дом на избрана група хора, които ще живеят изолирани в него в продължение на една година. Общата стойност на проекта е около $140 млн. Градът ще е с площ 176.5 хил. квадратни метра. Той е част от Mars 2117 Strategy, който предвижда изграждане на град на Марс до 100 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *