post

Съществуват няколко модела слушалки, ориентирани изключително към ценителите на качествения звук. Такива са Sennheiser Orpheus HE90, които разработени преди 25 години и пуснати в лимитирана серия от 300 броя се превърнаха в легенда. Слушалките се предлагат с лампов усилвател и имат нескромната цена от $16 000. Сега компанията Sennheiser пусна нов модел Orpheus, който също не е за всеки.

Разработваният в продължение на 10 години модел използва познатата електростатична конструкция на оригинала. В новия Orpheus е използван нов процесор за обработка на аудио сигналите и корпус с подаващ се механизъм за органите за управление и радиолампите.

Sennheiser Orpheus 1

В Sennheiser Orpheus по традиция се използват специализирани елементи – място за слушалките в мраморния корпус, кабели от безкислородна мед и германска кожа. Устройството обаче е получило и множество конструктивни подобрения, например вградени в самите слушалки усилватели, за да се избягнат всякакви шумове и изкривявания. В устройството са използвани 8 ЦАП, което е еквивалентно на честота на дискретизация 384 kHz. Що се касае до честотния диапазон на слушалките, той е достатъчно широк – от 8 до 100 000 Hz.

Новите слушалки на Sennheiser може да имат впечатляващи характеристики, но и цената им е съответна – $55 000. Устройството ще се появи на пазара през тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *