post

Качеството на въздуха, който дишаме през последните години, влиза във фокуса на общественото внимание. Натрупващите се данни за вредното въздействие на фините прахови частици върху човешкото здраве, както и нарастващата обществена нетърпимост към замърсителите, променят начина, по който се гледа на този проблем.

Очевидно, решението не може да бъде да затворим всички индустриални производства, нито пък да се откажем изцяло от личните си автомобили. Нуждата от чист въздух обаче остава, а технологичните компании вече разработват иновативни решения, които могат да ни помогнат.

Пример за такъв тип иновации са домашните пречиствали на въздуха, които набират все по-голяма популярност не само в глобален мащаб, но и у нас. Обръщайки внимание на опазването на околната среда и темата за по-чист въздух у дома, А1 стартира специално предложение за своите клиенти, като предлага смартфоните Xiaomi Redmi Note 8T и Xiaomi Mi A3 в комплект с най-новия пречиствател на едноименната компания – Mi Air Purifier 2H. Комплектите вече са налични както онлайн на сайта на компанията, така и в търговската мрежа на А1 и заслужават вниманието на всички любители на новите технологии.

Xiaomi е една от водещите китайски технологични компании, позната в България предимно като производител на смартфони. Амбициите на Xiaomi обаче не се ограничават до един сегмент и днес те разработва софтуерни приложения, хардуерни компоненти и устройства за дома и ежедневието, които се срещат на пазарите в цял свят.

Нетрадиционно предложение в сезона на мръсния въздух

Предложението на А1 наистина може да се определи като първото по рода си в иначе богатото портфолио на телекома. То има две страни – мобилните устройства и пречистването на въздуха. За да се разбере напълно, трябва да се разгледат и двете.

Моделите на Xiaomi – Redmi Mi Note 8T и Mi A3 се позиционират в средния ценови клас, като включват солидни технически характеристики, красив дизайн и множество функции, които ще се харесат на потребители от всяка възрастова група.

Сред предимствата на Redmi Mi Note 8T е комбинацията от 4 задни камери (48MP широкоъгълна, 8MP ултраширокоъгълна, 2MP макро, 2MP сензор за дълбочина), които предоставят на потребителите по-голяма функционалност и гъвкавост. Впечатляваща е и батерията от 4000 mAh, мощният осемядрен AI процесор, големият Full HD+ IPS LCD дисплей от 6,3 инча и красивият дизайн с тънък профил.

На свой ред другото ексклузивно предложение от А1 – Xiaomi Mi A3 е по-компактното и по-лекото устройство, но в същото време включва добър 6,09-инчов Super AMOLED дисплей с HD резолюция. В него също се забелязва мощният осемядрен процесор Snapdragon 665, подкрепен от изкуствен интелект, предоставящ отлична производителност и функции за енергоспестяване. 48-мегапикселовата основна камера и 8-мегапикселовия ултраширокоъгълен сензор са сред предимствата на смартфона, които ще направят най-голямо впечатление сред по-младите потребители.

И двете устройства са чудесни за работа и забавление в ежедневието, като предоставят отлични възможности за любителите на смартфон фотографията независимо от ситуацията.

Как можеш да накараш пречиствателя и смартфона да работят заедно

Домашният пречиствател на въздуха Xiaomi Mi Air Purifier 2H също включва интересни функции. Устройството работи с HEPA филтър, с помощта на който се улавят фини прахови частици във въздуха с размери до 0.3 микрона. Тестовете на Xiaomi показват, че пречиствателят улавя до 99,97% от вредните частици, като в същото време устройството засича температурата и влажността в помещението.

Да закупиш такъв пречиствател в комплект със смартфон, не е лишено от логика, тъй като пречиствателят може да се управлява с мобилно приложение. Взаимодействието между смартфоните и уреда е изключително интуитивна. Устройството се свързва с домашната интернет мрежа с Wi-Fi. Като всеки умен уред в дома – той притежава допълнителни функции и програми като ръчна настройка, нощен и автоматичен режим.

Функциите на Xiaomi Mi Air Purifier 2H са показателни, че секторът се развива с бързи темпове. Фактът, че са имплементирани толкова нови технологии в устройството се дължи на естественото развитие на пазара и очакваме с времето да се появяват все повече подобни устройства.

На свой ред сегментът на смартфоните търпи динамични промени, но едно е сигурно – на пазара се срещат множество предложения, като Mi A3 и Mi Note 8T, които могат да паснат перфектно в ежедневието на потребители, които желаят добри смартфони, комбиниращи перфектно съотношение между цена и качество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *