post

WhatsApp пуска новите си актуализации много по-бързо, отколкото можете да си представите. През последните 6 месеца, приложението за съобщения се подобри в пъти, за да улесни живота на своите 200 милиона активни дневно потребители, като донесе функцията „Payments“, изтриването на грешно изпратени и запазването на гласовите съобщения. Като че ли вече няма какво повече да се направи, но това е само на пръв поглед.

С последната си актуализация, WhatsApp ще предложи и стикери, според технологичния блог Wabeta Info. Новата версия вече може да бъде намерена в Google Play, но няма обявена дата за пускането на собствената линия стикери, въпреки че блогът дава информация и за това как ще изглеждат те:

WhatsApp

И това не е всичко. Освен стикерите, които ще направят съобщенията ви по-забавни, приложението ще въведе и нещо, което към момента се нарича „Location Sticker”, и с което потребителите ще могат да избират района, в който искат да се достави изображението, за да променят темата.

Въпреки, че на Индия се падат приблизително 16% от 1.5 милиарда потребители на WhatsApp, тя не е единствения регион в света, който се фокусира върху приложението. Тийнейджърите в ЕС рискуват да изгубят достъпа си до него, след като компанията вавежда ново възрастово ограничение за потребителите, които трябва да са навършили 16 годишна възраст, за да използват платформата, вследствие на въвеждането на Общия регламент за защита на данните на ЕС (GDPR). WhatsApp публикува изявление, с което гарантира на потребителите, че тяхната платежна информация не е била споделяна с Facebook за търговски цели и ще им позволи да изтеглят данните, които е събирала за тях в близко бъдеще, като уточни, че няма да иска нови разрешения по отношение на информацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *