post

Миналия януари Google тихомълком премахна съществуващата функция за режим за гости, която позволява на потребителите, които не са във вашата WiFi мрежа, да се свързват с Chromecast или интелигентен високоговорител, чрез въвеждане на четирицифрен PIN код от своите устройства Home и Nest.

Това се случи поради причината, че някои хора и домашни любимци можеха да чуят ултразвуковите честоти, които устройствата използваха за сдвояване. Сега, в кулминацията на усилията си за поверителност, обявени от компанията за пръв път през октомври, потребителите вече ще могат да изключват функциите за запис на глас на интелигентния дисплей или високоговорител, просто с гласова команда.

Новият режим за гости е подобен на “инкогнито” на Crome. Когато се активира, той предотвратява записването на вашите взаимодействия с Google Assistant в акаунта. Това може да е полезно, когато ваши приятели или гости взаимодействат с интелигентните устройства, за да не повлияе на персинализирания му опит.

Трябва да отбележим обаче, че дори и в този режим за гости, ако използвате Google Assistant за достъп до услуги като Maps например, вашите взаимодействия могат да бъдат запазени от услугата, дори и не директно във вашия акаунт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *