post

Binance, най-голямата борса за обмен на Bitcoin, иска да помогне за възстановяването на “Нотр Дам”, съобщава CCN. Изпълнителният директор на борсата Чанпенг Жао представи и кампанията на Binance, която призовава за дарения.

“Каним нашите колеги в криптосферата да покажат подкрепата си за нашата кампания да възстановим “Нотр Дам”, написа компанията в Twitter.

Жао допълни в последствие: “Четох коментарите и моля разберете, че нашата благотворителна кампания не е единствената или задължителна. Чувствайте се свободни да изберете която искате програма, за да дарите. Но ако успеем да използваме крипто за последните нужни средства за строежа на катедралата, това ще бъде признака за приемане и навлизане на крипто. Доведете крипто при религията!”

Binance смята, че блокчейн и криптовалутите могат и трябва да се използват за добро. За първите си 12 часа кампанията е събрала 29 дарения за около $7646. За сега това е доста по-малко от останалите дарения в обикновени валути, за които медиите съобщават, че вече доближават $1 млрд., но там участници са и големи компании и известни личности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *