post

На днешния ден през далечната 1928 г. в Чикаго само с един продукт и петима служители братята Пол и Джоузеф Галвин създават компанията-предшественик на Motorola – Galvin Manufacturing Corporation.

Първият продукт е създаден през 1928 г. с фокус върху живота на батерията – предизвикателство, което съществува и днес. Устройството, чието пълно име е Galvin Manufacturing battery eliminator, давало възможност радиостанции, захранвани от батерии, да ползват и битово електричество.

През 1943 г. е създадена първата в света приемо-предавателна радиостанция от Motorola. Технологичните разработки на компанията позволили на милиони хора да проследят първото кацане на човек на Луната. Създаден е и емблематичния RAZR V3, който задава нови тенденции в дизайна на мобилните телефони и се превръща в първото устройство, което е и ценен моден аксесоар.

През годините Motorola е имала много поводи и вълнуващи моменти за празнуване. През последните 90 години компанията остава вярна на една цел – да прекрачва границите, които стоят пред иновациите, и да прави технологиите достъпни за всички потребители в максимално олекотен формат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *