post

В рамките на Софийския фестивал на науката Мтел проведе поредица от обучения и забавни игри на над 1000 деца и младежи. Mtel Digital Café посрещна малките си гости в парк „Заимов“ от 12-и до 15-и май. Целта беше децата да се запознаят с рисковете, които крие сърфирането в глобалната мрежа. Това беше част от инициативата „Интернет за всички“, която се провежда за трета поредна година и работи за преодоляване на така нареченото „цифрово разделение“. Чрез проекта компанията популяризира както огромните предимства на интернет, така и рисковете при използването му.

С помощта на различни развлекателни игри, водени от Марина Маринова от Център за забавна математика, децата научиха как е създадена мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща и за какво е необходимо да внимават. Обученията включваха и методи за предпазване на компютъра от виурси, както и защита на личните данни. Младежите получиха и книжки със съвети за безопасно поведение онлайн, като в тях имаше обособена секция със съвети за родители. За най-добрите от тях бяха подготвени специални награди.

Тази година в рамките на Софийския фестивал на науката се проведоха 70 различни събития. Посетителите имаха възможност да разгледат 27 щанда с изложби, демонстрации и експерименти. Тазгодишната програма събра учени от България, Обединеното кралство и САЩ. Фестивалът се организира за шести път от Британския съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с Мтел и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *