post

По време на конференцията Google I/O, интернет гигантът представи множество нови функции в инициативата си за дигитално благосъстояние. Идеята е услугите на компанията да помагат на потребителите и да не ги пристрастяват към себе си. Сега това ще включва и мобилното приложение на YouTube за Android, съобщава 9to5Google.

Новата версия на мобилното приложение ще моли потребителите да си вземат почивка. За сега тази функция се активира само по желание в настройките на приложението.

От това меню може да се избере опцията Remind me to take a break. След това потребителят може да избере през какъв период от време да получава напомняне, че е добре да си почине и да не гледа толкова много видео.

Когато избраният лимит се достигне, видеото ще се спира на пауза. Освен това на екрана ще се появява известие и напомняне, че времето е изтекло и е добре да се направи почивка. За разлика от новите функции в Android P, които могат напълно да ограничават достъпа до приложение след изтичане на лимита, напомнянето на YouTube не е толкова крайно.

Потребителят може просто да откаже напомнянето с един бутон и да продължи да гледа видеото. Има и опция за директно отваряне на настройките и промяна на лимита. Новата функция на YouTube е само за мобилното приложение на Android, като вече се разпространява до потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *