post

Световното разпространение на мобилната игра Harry Potter: Wizards Unite започва в петък 21 юни. Тя е дело на Niantic Games – компанията производител на хитовата игра Pokemon GO и също като нея ще съдържа елементи на добавена реалност.

В началото Harry Potter: Wizards Unite ще бъде налична в САЩ и Обединеното кралство, но след това нейният обхват ще бъде разширен. Всъщност бета версията на играта вече е пусната в Австралия и Нова Зеландия и се радва на огромен успех.

Подобно на Pokemon Go играчите ще трябва да се придвижват, за да събират магически създания и обекти. Те ще имат възможност да играят като истински вещици или магьосници, като ще трябва да си изберат професия – Аврор, Магизоологист или Професор. Тези професии ще им помогнат да използват различни умения, за да залавят фантастични животни, магически предмети или да се борят срещу Смъртожадните.

Harry Potter: Wizards Unite ще е налична както за Apple телефони, така и за Android устройства. Играта ще е безплатна, но ще има включени и вътрешни микро транзакции.

Вижте първия трейлър на Harry Potter: Wizards Unite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *