post

През последните години Европа преоткрива Латинска Америка и редица държави от този континент се налагат като предпочитана дестинация от европейските и в частност от българските туристи. Южноамериканските страни имат какво да предложат на жителите от Стария континент със своите древни цивилизации, сред които се открояват индианците – маи, ацтеки и инки, екзотична природа и съвсем различния начин на живот на местното население.

За всеки, който иска да надникне в тайните на инките e създадена специалната седемнадесет дневна екскурзия до Перу на туристическата агенция Елфи Турс. Повече информация за пътуването и неговата програма е достъпна тук.

Екскурзията включва някои от най-уникалните забележителности на Южна Америка. Сред тях е например пустинята Наска – едно от най-загадъчните места на Земята, чиито гигантски рисунки предизвикват въображението на мнозина и ги провокират да вярват, че древните индианци са разполагали с някакви тайнствени летателни апарати. Други пък дори ги свързват с възможното влияние на извънземни същества, посещавали Земята ни в нашето минало.

Титикака – красивото синьо езеро, криещо много истории и легенди.

Изключително интересен е и пазарът на занаятчийски изделия в град Писак, който може да предложи на европейските посетители сувенири – продукт на хилядолетни занаяти, много от които е възможно съвсем да изчезнат и да бъдат забравени в близко бъдеще.

Във фокуса на пътуването обаче си остава Мачу Пикчу – едно от новите чудеса на света, което впечатлява със своя мащаб и загадъчност. Останки от древна столица на една могъща в миналото, но отдавна изчезнала цивилизация – този комплекс, все още крие множество неразкрити тайни.

Екскурзията е част от дългосрочната цел на агенция Елфи Турс да направи по-достъпни за българските туристи някои от най-интересните места на нашата планета. Агенцията предлага още екскурзии до Мексико, Виетнам, Индия, Австралия, Китай и редица други екзотични дестинации, много от които не са типичните места, посещавани от българските туристи.

Ако в миналото пътуването до подобни места е било запазена територия най-вече за учените – археолози, културолози, както и за дипломатите или някои други професионалисти, чиято работа предполага по-далечни пътешествия, то днес туризмът до отдалечените точки на света става все по-достъпен. Тенденция, която на свой ред позволява на все повече български туристи да се докоснат до чудесата на света. А екипът на Елфи Турс прави всичко възможно да направи това изживяване колкото е възможно по-достъпно и разбира се – по-приятно.

One thought on “Мачу Пикчу за напреднали с Елфи Турс

  1. Pingback: Мачу Пикчу за напреднали с Елфи Турс – Bultravel Info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *