post

Един от проблемите на криптовалутите е в липсата на регулация, която позволява на някои хора да злоупотребяват с тях. Подобен пример изглежда се проявява при Bitcoin Cash, за която се появиха подозрения, че има манипулации на съобщения обем транзакции на криптовалутата, съобщава CNN.

Само един адрес е извършил над 674 000 транзакции с Bitcoin Cash в рамките на месец. При това този адрес е създаден именно преди месец. Той и още няколко адреса държат най-големия обем транзакции в блокчейна на Bitcoin Cash, която се смята за 4-тата по големина и популярност криптовалута.

Конкретно този адрес държи над 50% от всички преводи с Bitcoin Cash през последния месец, което буди сериозни подозрения за умишлено напомпване на обема транзакции. Това създава впечатление, че криптовалутата е търсена и с нея се търгува активно, което има за цел да привлича още реални инвеститори.

Реалните транзакции на този адрес обаче са миниатюрни, като са около 200 сатошита. Един долар Bitcoin Cash е около 350 000 сатошита. Това е още по-явен признак, че преводите се правят единствено с цел увеличаване на обема.

Според привърженици на Bitcoin Cash обаче, не става дума за манипулация. Те смятат, че играта Craft.cash може да е отговорна за транзакциите. Има и теория, че това е форма на хазарт, като допълнителните сатошита се изпращат на произволни потребители, когато те извършат или получат превод, като това е форма на мотивация да използват криптовалутата повече.

Трети вариант е, че това е форма на реклама. Потребителят може да види в извлечението си съобщение от кого е превода и понякога то е рекламно, а пращането на няколко сатошита не е никак скъпо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *