post

Huawei P10 предлага невероятна скорост в зашеметяващ алуминиев корпус. Искаш ли да знаеш защо приложенията се зареждат мигновено, дори изискващите игри винаги протичат плавно, а филмите се гледат на най-висока резолюция без смущения? Научи повече за технологиите, които се крият зад това постижение!

Процесорът Kirin 960 е истинско откритие на инженерното изкуство. Произведен по дизайн на HiSilicon, част от групата на Huawei, той е най-мощният мобилен ARM процесор на пазара. Създаден е, за да обедини две характеристики, които биха изглеждали невъзможни за комбиниране: превъзходно представяне и отлично използване на енергията. Тази необикновена цел е постигната чрез създаването на осем-ядрената архитектура, която интегрира 4 Cortex A73 и 4 Cortex A53 ядра. Първите, задвижвани от 2.4 GHz, снабдяват Kirin 960 с несравнима компютърна мощ, докато вторите, настроени на 1.8 GHz, са оптимизирани за отлична ефективност на енергията. Зависейки от нуждите на потребителя, гъвкавостта на процесора на P10 включва или изключва индивидуалните ядра, осигурявайки максимална производителност за мобилна игра или моментална енергийна ефективност за месинджър-а, който е пуснат на фона. Независимо кое приложение пускаш, гъвкавият и интелигентен Kirin 960 ти осигурява нужната мощност, но не повече от необходимото, пестейки батерия.

Невероятните възможности на Huawei P10 и неговия Kirin 960 са доказани от резултатите в бенчмарк теста: приложението GeekBench измерва представянето на процесора при сценарий с едно или четири ядра. P10, снабден с Kirin 960, отбелязва най-високи резултати, получавайки съответно 1942 и 6048 точки.
P10 black large screen_thin_widget UI
Само процесорът не е краят на историята. Мощният графичен чип, Mali-G71MP8, си сътрудничи с ядрата, които се грижат за захранването на алгоритмите на приложенията. Изработен e чрез процес с 16-нанометрова технология, която осигурява ниски топлинни загуби и следователно ниска консумация на енергия и висока производителност. GPU чипът има не по-малко от 8 обработващи потока и е настроен на работна честота 900 MHz.
Неговата работа е графичната обработка и, въпреки че G71MP8 е съвсем леко променен, когато чатиш или получаваш имейли, показва на какво наистина е способен, при пускането на 3D игра, на която се наслаждаваш перфектно със страхотни ефекти. Същото се отнася и за филмите – картината е чудесна, дори при най-високата резолюция.
Като допълнение, SoC (System-on-Chip) чипът, съчетаващ CPU и GPU, осигурява както изчислителна мощ, така и отлична графика в приложенията. Това, което гарантира бързото стартиране и гладкото превключване между приложенията, е RAM паметта. Huawei добре знае това и при проектирането на P10 – този красив телефон идва с 4 GB RAM памет. Така се осигурява бързо превключване между задачите и отлично потребителско преживяване. Въпреки това, инженерите на Huawei са искали P10 да е безпрецедентно устройство, което да даде на потребителя чувство за бързина и плавност при всякакви условия, които можете да си представите. Това ги е накарало да обърнат поглед към футуристичните технологии.

Дизайнерите са решили да използват…прогнозиране на бъдещето. Тук няма магия, а най-новата технология за машинно учене (machine learning), един от най-важните елементи при изкуствения интелект. Използвайки тези механизми, Huawei P10 може да предрича кои приложения най-вероятно ще бъдат използвани от потребителя и след това запазва ресурсите предварително. Ultra Memory, както е наречена тази технология, прави възможно забързването на скоростта на телефона отвъд това, което се считаше за възможно до скоро.
Технологичната способност на CPU, GPU и RAM на Huawei P10, както и алгоритмите за машинно обучение, които оптимизират тяхната работа, демонстрират значението на опита и технологичните знания при проектирането и производството на смартфони. Инженерите на Huawei са създали един истински звяр, който след това е опитомен и затворен в красивия и добре направен корпус на едно тънко и елегантно устройство. Сега мощта на P10 може да работи и за вас.
P10 gold in hand_back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *