post

За никого не е тайна, че в днешно време повечето хора не се храним особено добре. Много от нас разчитат на бързата храна, като изобщо не ни интересува какво има в нея и как е направена. Това обаче може скоро да се промени, без да се усетим!

Военното министерство на Щатите смята, че лошият начин на хранене е най-голямата заплаха за сигурността на държавата. Ето защо те правят всичко възможно да разработят стратегия, с която хората да започнат да се хранят по-добре. И точно тук влизат модерните технологии. Те променят начина, по който се храним!

Здравословното хранене като игра

Вече съществуват редица апликации, които да ни помогнат да следим храната си. Има обаче и такива, с които развиваме виртуален герой и вдигаме неговите нива. Всеки път, когато правим правилен избор при храненето, това се отразява в играта. Така, без да се усетим, започваме да избираме по-полезна храна.

Услугите като тези на Foodpanda ни идват на помощ, тъй като така дори не се налага да мислим много-много за самото хранене. Просто избираме здравословен ресторант, разглеждаме му менюто и директно поръчваме. Това обаче не е единственият начин, по който технологиите ни влияят!

Апликации, които следят съставките на храната ни

Повечето от нас са чували, че отслабването зависи от това колко ядем. Но знаете ли, че освен енергията в храната е много важно да внимаваме и за съдържанието ѝ? Така например има храни, които са много по-богати на полезни вещества и с тяхна помощ отслабването е далеч по-лесно. Чувстваме се по-малко гладни, по-енергични и дори можем да изградим мускулна маса.

За тази цел има апликации (като Cronometer), които следят почти всичко в дадена храна. Просто въвеждаме името на храната, избираме големината на порцията и можем сами да видим дали получаваме достатъчно количество полезни вещества. След няколко дни следене на храната можем дори да разберем дали не сме застрашени от дефицит на някой витамин или минерал!

Движението е забавление

Освен игри, които да ни научат на правилни избори в храната, има такива, които просто да разнообразят живота ни. Например много хора мразят бягането и движението като цяло, но игри като Zombies Run могат да го направят страшно забавно. Да, бягането в парка може да е скучно, но не и ако ви гонят зомбита, нали?

А за по-запалените от нас има и игри, в които можем да залагаме срещу други хора. Така ако ги победим в предизвикателство, можем да печелим истински пари. Е, повечето от нас може би не е добре да започват с такава апликация, но поне знаем, че има!

Не забравяйте обаче, че най-важно си остава храненето. Така че макар от гледна точка на доставка на храна София да предлага много голям избор, добре е да залагаме на качествените ястия!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *