post

Дигитализацията все повече намалява разстоянието между хората, между държави и хора, а туристическият сектор е един от най-добрите примери за тази революционна технология. Въпреки че не всички туристически компании предлагат онлайн услуги, все повече от пътуващите предпочитат онлайн резервации за почивки. Без значение дали човек знае точно какво иска, или се колебае, къде да отиде, какво да посети и няма яснота за точен маршрут, онлайн платформите за пътуване като Luxury Discounts могат да обслужат буквално всяка нужда на пътешественика – от настаняване до приключенски спортове. За да отговорят на променящите се нужди на интелигентните туристи, туристическите компании започват да предлагат все повече интелигентни решения и изкушаващи оферти.

Цифровите платформи дават глобален достъп на пътниците, но същевременно предлагат на туристическите компании най-новите инструменти за маркетинг. От една страна, клиентите имат повече възможности и по-добър избор, а от друга страна, доставчиците на услуги имат възможност да направят своя кампания, насочена към определена аудитория, да таргетират група клиенти по възраст, пол или интереси въз основа на база данни, с които разполагат.

Така, на фона на новите технологични разработки, данните, възможността за контрол и изкуствен интелект, компаниите могат да процъфтяват, да достигнат не само до повече, но и до точните потребители.

Факт е, че туристическата индустрия е сред секторите  с най-голям принос за световния БВП. Ето защо на фона на спирането на света и масовото затваряне на бизнеси, онлайн платформите играят ключова роля в този растеж.

Смартфони, изкуствен интелект, Big Data, добавена реалност….Това са само част от инструментите, които имат силата да променят сектора, да го издигнат на нови нива и да допринесат за подема на сектора.

Дигитализацията и онлайн платформите улесняват буквално всеки елемент от пътуванията  – от обработка на виза до обмяна на валута, те предоставят пълен пакет за почивка и всички подробности могат да бъдат проверени.  Сега персонализираното търсене е в ръцете на потребителите и всичко е само на един клик разстояние-  хората могат лесно да резервират самолетни билети, хотели, да разглеждат забележителности и дори виртуални обиколки на атракцията, която ще бъде посетена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *