post

 

 

Едно от най-често употребявани устройства през денонощието е нашият компютър или лаптоп. Средно на ден човек пипа по 2617 пъти своите джаджи. Като лидер в технологичната индустрия, Lenovo Bulgaria подхожда отговорно и предлага няколко ценни съвета за пълна дезинфекция на дисплея и клавиатурата, с която да минимизирате възможността от пренасяне на зарази. Нашите устройства се превърнаха в неизменна част от нас, така че повече от всякога тяхната хигиена представлява съществена част от нашата лична такава. Подходете отговорно и почиствайте редовно лаптопа и компютъра си, следвайки тези съвети:

 

 1. Изстискайте излишното количество течност от кърпата с дезинфектант преди употреба.

 

 1. Най-безопасно е да използвате дезинфекциращи препарати, предназначени за домашна и офис употреба. Някои медицински дезинфекциращи препарати могат да доведат до обезцветяване, да наранят повърхностите и дори да попречат на правилното функциониране на Вашето устройство. Препоръчваме да следвате стъпките по-долу:

 

  • Внимателно забършете цялата система, без да допускате изтичането на течност върху компютъра. Не бършете върху букси и портове. Наблегнете на клавиатурата и тъчскрийна!
  • След дезинфекция следвайте процедурата описана върху опаковката на препарата, за да избегнете нежелани химични реакции (например, почистете остатъчно количество от препарата, след изтичане на препоръчителното време).
  • Винаги оставяйте компютъра да изсъхне напълно преди да го използвате отново.

 

 1. Съставките на медицинските дезинфектанти варират в широки граници. В зависимост от наситеността на химикалите и продължителността на употреба, медицинските препарати могат да доведат до промени във външния вид на устройството1 и в правилното функциониране на системата2. За да минимизираме този риск, ние Ви препоръчваме:

 

  • Препарати на основата на водороден прекис
  • Кърпички на алкохолна основа
  • Не използвайте кърпички и препарати, които съдържат белина
  • Избърсвайте излишното количество останал препарат веднага след изтичане на препоръчителното време за действие и задължително подсушавайте със суха кърпа след това.
Тагове / Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *