post

Ирански хакери са разбили интернет сайта на американска федерална агенция и са публикували послания с обещания да отмъстят за смъртта на иранския генерал Касем Солеймани, убит в петък при ракетен удар, заповядан от президента Доналд Тръмп, съобщават Франс прес и ТАСС.

Главната страница на портала на Федералната програма на библиотечните хранилища (FDLP – Federal Depository Library Program) била заменена със страница с надписи на английски и персийски език: “Това е послание от Ислямска република Иран. Ние няма да престанем да оказваме подкрепа на нашите приятели в региона – угнетените народи на Палестина, Йемен, Бахрейн, народа и правителството на Сирия и Ирак”. Компютърните пирати твърдели също, че порталът бил разбит от “ирански хакери”, членове на “групата за киберсигурност на Иран”. На страницата бил поместен колаж, изобразяващ Тръмп, окървавен след удар с юмрук, нанесен от Иран и заобиколен от летящи ракети.

В посланието, поместено на разбития сайт, се отправяло предупреждение, че виновните за смъртта на Солеймани ще бъдат застигнати от “ужасно отмъщение”.

“Това е само малка част от киберспособностите на Иран”, се четяло на друг надпис, написан с бели букви на черен фон.

Порталът FDLP помества правителствена документация в свободен достъп.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ е предупредено от иранските власти, че могат да извършат терористично нападение или кибератака срещу критично важни обекти от инфраструктурата на САЩ след убийството на Солеймани

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *