post

Интелигентните високоговорители са на път да бъдат изместени от още по-умно устройство – smart displays. По време на конференцията за разработчици I/O на Google, компанията обяви smart displays с Google Assistant, които ще достигнат рафтовете на магазините през юли, за да добавят още един екран, който ще се нуждае от и без това разконцентрираното ни внимание.

Интелигентните дисплеи обаче предлага полезност, като визуализират множество задачи, например видео демонстрации при готвене, или ремонт на дома и графики за прогнозата за времето, или трафика. Всъщност още на CES през януари, Google обяви партньорството си с Lenovo, LG, Sony и JBL, чрез което да подготвите своите Smart displays.

Amazon има едногодишно предимство в тази област, след дебюта на Echo Show миналото лято, а Apple все още е далеч назад в тази пазарна ниша със своя първи интелигентен говорител HomePod, който се появи на пазара наскоро. Google твърди, че интелигентните дисплеи ще включват приложение за You Tube TV, функция, която беше демонстрирана на сцената на I/O. Те ще са удобни и за ползване с Google Maps, видео разговори и разглеждане на кадри от домашната охранителна система, но няма да заместят интелигентните високоговорители, особено що се отнася до любителите на музиката, които ценят непрекъсанто подобряващото се аудио качество. Всъщност те ще се интегрират с всяко друго устройство, което разполага с Google Assistant, а цените им ще варират. Lenovo вече показа 8 инчов интелигентен дисплей с цена от 199.99 долара и 10 инчов на стойност 249.99 долара, което все още е доста по-евтино от HomePod на Apple. Google все пак може да създаде собствена линия интелигентни дисплеи, но партньорствата й с другите компании имат смисъл поради интеграцията на устройствата с продуктите на Nest, Smart Home.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *