post

Изкуственият интелект DeepMind на Google постигна нов успех срещу професионални геймъри. Този път версията AlphaStar на алгоритъма е победила топ играчи на StarCraft II, съобщава Engadget.

Изиграни са общо 11 игри срещу играчите TLO и MaNa, които са били разделени на два мача. Общо AlphaStar е записал 10 поредни победи. Една на последната игра хората побеждават.

Това, което е изненадало играчите, е че алгоритъмът всеки път е измислял и прилагал изцяло нови стратегии. Използвана е малко по-стара версия на StarCraft II, с която изкуственият интелект е обучен. Това означава, че той може да не се представи чак толкова добре на друга версия на играта.

Въпреки това изкуственият интелект се справя доста добре, като статистиката дори показва, че е използвал по-малко кликове на минута спрямо човешките си опоненти. Дори времето за реакция средно е около 350 милисекунди, което е по-бавно от повечето прогеймъри. Това означава, че AlphaStar побеждава не с бързина, а със стратегия и по-правилни решения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *