post

Марк Зукърбърг е започнал много активно да говори пред медиите в опит да намали негативния отзвук върху компанията сред серията скандали около Facebook. В телефонен разговор с репортери той обяви, че поема цялата отговорност за случващото се, съобщава CNET.

“Смисълът на живота е да се учиш от грешките си. В края на краищата това е моя отговорност. Аз създадох това място , аз го ръководя и аз съм отговорен”, коментира Зукърбърг. Коментарът на основателя на Facebook идва на фона разкритията на компанията по-рано ази седмица, че не 50 млн., а 87 млн. души са засегнати от Cambridge Analytica.

Зукърбърг признава, че компанията му е допуснала грешки. “Ние сме сме идеалистична и оптимистична компания. Осъзхнахме, че не сме направили достатъчно, за да предотвратим злоупотребите и вече премисляме как хората използват инструментите ни, за да вредят”, коментира той.

Основателят на Facebook казва, че най-вероятно няма да има уволнения в компанията заради скандала. “Не търся да хвърля някой пред автобуса”, коментира той и потваря, че отговорността е негова. “Ясно е, че не сме направили достатъчно. Това беше голяма грешка. Беше моя грешка”, допълва той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *