post

Експертът по кибербезопасност Ник Патерсън е на мнение, че непрекъснато разрастващата се индустрия на секс-роботите може да крие смъртоносни опасности. Ако хакери намерят начин да получат контрол над тези устройства, те могат да ги превърнат в истински машини за убийства.

Секс-роботите, пише Патерсън, по правило има тегло сравнимо с това на човека и получават все повече функции. Така например, още от сега те могат да вземат в ръка различни предмети и да се движат по един или друг начин. По този начин, след като хакер поеме управлението им, той може да ги принуди да хванат нож, горелка, чук или даже огнестрелно оръжие, и да нанесат на своя собственик реална вреда, дори убийство.

Тъй като от подобни устройства хората най-малко очакват агресия, зложелатели могат доста неприятно да ги изненадат. По тази причина, разработчиците на роботи трябва да са напълно сигурни дали техните секс-устройства отговарят на “Трите основни закона на роботиката”.

Към момента цената на средностатистически секс-робот, например RealDoll съвсем не е малка – $15 000. Можем обаче да не се съмняваме, че с времето подобни роботи ще се появяват от множество производители и цената им непременно ще спадне. В крайна сметка, всичко това ще доведе до зараждането на област, в която въпросът за кибербезопасността ще е особено актуален.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *