post

За да разработят превантивно лечение на коронавирус Covid-19, лекарите привличат хиляди пациенти, които вече са се възстановили от заболяването. Или по-конкретно, те включват в изследване заветните антитела, които имунната система на тези пациенти генерира в отговор на вируса.

Лекари и медицински изследователи от Mount Sinai Health System и фармацевтичната компания Sorrento Therapeutics си партнират за клониране на тези защитни антитела и ги използват за масово производство на това, което наричат ​​„фармацевтичен коктейл“.

Когато се прилагат на все още незаразено лице, тези антитела могат да помогнат за укрепване на имунната им система срещу коронавируса, подобно на това как действа ваксината. Те също така се надяват, че това може да помогне на пациенти, инфектирани с коронавирус, които все още не са се преборили с него.

Според изпълнителния директор на Sorrento Therapeutics Хенри Джи, това лечение се очаква да защитава пациентите в продължение на два месеца – и би могло да помогне за защита на повече хора, отколкото ваксината.

“На една ваксина е необходимо време за генериране на имунитет и не всеки ще отговори на такава, особено възрастните и имунокомпрометираните пациенти”, каза Джи пред Futurism. „Нашият коктейл дава незабавен имунитет след инжектиране.“

Чрез партньорство с Mount Sinai Health System изследователите от фармацевтичната компания ще получат достъп до кръвните проби на около 15 000 пациенти. Всички те са изследвани за коронавирус чрез диагностичен тест, разработен от микробиолога Флориан Крамър.

Изследователите очакват през следващите месеци да започнат клинични изпитвания както на болни, така и на незаразени пациенти. Ако всичко върви добре, се очаква експерименталната терапия да бъде налична до края на годината.

онлайн аптека

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *