post

Потенциалът на 5G мрежата беше сред най – задълбочените теми, обсъждани на Световния мобилен конгрес в Барселона. Събитието събра над 100 000 представители на телеком операторите, производителите на крайни устройства, мобилни приложения и медиите, сред които и журналист от Pixelmedia.bg.

В сесия, посветена на бъдещето на 5G технологиите съоснователят на Niantic Джон Ханке заяви, че това е ключът към бъдещето на компанията, докато шефът на Groupon Ричард Уилямс отхвърли технологията, коментирайки, че тя няма как да бъде ключов играч.

Според Уилямс за сектора на бизнеса и търговията на дребно бъдещето се свързва със смартфоните и приложенията и той не вижда потенциала на 5G. По думите му в неговия сектор е да се изгради безпроблемно преживяване и да комуникира по – пълноценно с клиентите ежедневно – с AR, VR, чатботове или виртуалните асистенти.

Джон Ханке обаче смята, че 5 G мрежите ще помогнат за синхронизиране в реално време игра с добавена реалност. Според него много от преживяванията ни във физическия свят ще се пренесат в дигиталния, а 4G не винаги има капацитета да предлож изживявания, каквито Niantic организира.

„За бъдещото развлечение по този начин се нуждаем от по-добри мрежи“, коментира Ханке.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *