post

Регулаторът за конкуренцията в САЩ е поискал допълнителна информация за придобиванията на дигиталните гиганти Google, Apple, Facebook, Amazon и Microsoft по подозрения, че не са спазени антимонополните закони, съобщава Франс прес.

Тези компании са получили официални призовки да предоставят данни за предишни придобивания, които не са били декларирани във Федералната комисия за търговията (FTC), която отговаря за защитата на потребителите и на конкуренцията.

Комисията уточнява в комюнике, че петте високотехнологични компании трябва да предоставят документи за периода от 1 януари 2010 до 31 декември 2019 година. Нарежданията са издадени като част от разследване дали тези компании не са купували зараждащи се или потенциални конкуренти, се уточнява в съобщението, цитирано от Ройтерс. Компаниите трябва да предоставят информация за всяка сделка, която е била прекалено малка, за да бъде докладвана на търговската комисия или на министерството на правосъдието. Тези две институции правят оценка на сливанията, за да се гарантира съответствието им с антитръстовите разпоредби

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *