post

Всяко горско предприятие ще има собствена система за видеонаблюдение. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, който заедно с министър Десислава Танева присъстваха на демонстрация на техника за борба с горски пожари на територията на Южноцентрално държавно предприятие в района на с. Смилян, Община Смолян.

Той подчерта, че амбицията на МЗХ е през следващата година да има пълно покритие на горската територия с видеонаблюдение. „За целта  ще използваме не само наши кули, но и тези на мобилните оператори. Тази система е изключително необходима най-вече за южните райони на страната , защото се дава възможност да се локализират пожари за няколко минути, което позволява бързото му потушаване. За да се борим с горските пожари, страната ни трябва да има добра техника”, категоричен бе заместник-министър Костов.

По думите му, Южноцентралното предприятие е предприело бързи стъпки за подобряване на горската пътната мрежа. „Тази посока, в която вървят, осигурява както възможност за правилен дърводобив, така и за по-бързото достигане на пожарните автомобили”, допълни доц. Костов. Той посочи, че предприятието поддържа добре старата техника. „Ще бъдат закупени 21 високопроходими пикапа, като в 15 от тях ще бъдат монтирани нови противопожарни устройства”, допълни заместник-министърът.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *