post

Asus е известно име в света на компютрите и смартфоните, но в момента прави неочаквано преструктуриране. Въпреки че обеща да няма съкращение на работни места, компанията продължава да намалява работната си сила в различни отдели, което доведе до объркване и спекулации. Според един от тях, тя е реишла да прекрати своята серия смартфони Zenfone.

През юни Asus пусна писмо до служителите си, в което обяви предстоящо организационно преструктуриране. Съобщава се, че през юли това е засегнало служители както в Тайван, така и в Китай. Наскоро анонимен източник, запознат с намеренията на гиганта разкри, че няколко звена в рамките на търговския отдел са били информирани за значително съкращение, което ще засегне екипи като инженери и снабдяване, а намалението на работната сила ще е с 50%.

Първоначално Asus беше съобщила планове екипът за търговски компютри да премине към продуктовия отдел за мобилни телефони, но въпреки това в последствие те са били подложени на съкращения. Причината за това, според източника е, че се очаква Zenfone 10 да е последното поколение от тази серия, а еикпът, работещ по нея да бъде интегриран в други отдели, или директно да се слее с този на ROG в бъдеще.

Съкращенията ще продължат до следващия месец, а дали всички тези спекулации ще се окажат истина, предстои да разберем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *