post

Google предлага в своя браузър Chrome инкогнито режим вече десет години, като дава възможност на потребителите да деактивират историята на сърфирането си в интернет и уеб кеша, докато той е активен. Подобни функции предлагат спокойствие, тъй като потребителят може да посети всеки сайт, без да бъде проследен и да се запазят бисквитки, като същевременно има на разположение същите функции, както и преди.

Сега Android Police съобщава, че Google може да разшири тази си функция и за мобилното приложение YouTube за Android. В тестовите варианти, потребителите са имали възможността да комбинират опциите Switch Account и Sign Out в един елемент от менюто за настройки на профила в нов слот Turn on Incognito. Когато това се случи, функцията действа подобно на тази за останалите продукти на гиганта с изскачащ прозорец, който обяснява, че цялата дейност в сесията ще бъде изчистена и потребителят ще се върне към последния използван профил, когато излезе от режима. В долната част на екрана малък бар напомня, че се намирате в този режим, а абонаментите са скрити.

youtube-android-incognito

YouTube предупреждава, че „дейността ви още може да бъде видяна от вашия работодател, училище или доставчик на интернет услуги“, но иначе функцията действа подобно на тази в Chrome и ще предотврати записването на гледаните клипове в историята на профила. Алтернативата на тази опция за Safari се нарича Private Browsing и също предотвратява записването на сърфирането на потребителя, като същевременно изисква от посетените сайтове да не го проследяват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *