post

Телекомът взе първо място за HR Технология на годината и бе сред финалистите в категориите Работодател на годината и PR кампания за работодателска марка

 

Общо три отличия спечели Yettel на седмите годишни награди Employer Branding Awards 2024, организирани от b2b Media. Телекомът взе първо място в категорията HR технология на годината и бе сред финалистите в категориите Работодател на годината и PR кампания за работодателска марка.

Близо 100 кандидатури се конкурираха за постиженията си в областта на работодателската марка и добрите работодателски практики. Сред всички тях Yettel бе телекомът с най-много получени награди.

В категорията HR Технология на годината операторът заслужи първо място с цялостната си политика по дигитализация, автоматизация и оптимизиране на HR процесите. Ключова стъпка в тази посока е мобилното приложение за вътрешна комуникация Digital Office. Основен комуникационен канал за над 95% от служителите, то позволява дигитализация на редица вътрешни процеси като електронно подаване на декларации и заявления за документи, безхартиено подписване на договори, отчитане на локация по време на командировки и други.

Телекомът роботизира и различни видове HR отчети и справки, благодарение на което пести време на своите служители, намалява административната работа и увеличава производителността. В резултат на всички тези стъпки Yettel успява да дигитализира 99% от документите, свързани с трудовото правоотношение на служителя, а годишно пести над 15 500 листа хартия.

Компанията бе сред финалистите и в категорията PR кампания за работодателска марка, където бе отличена заради комуникационната си кампания по повод сертифицирането на Yettel като Top Employer. През 2023 г. телекомът стана първият оператор у нас, получил престижния международен сертификат, като и до днес продължава да бъде единственият с това признание в телеком индустрията в страната.

Международната и независима оценка е признание за високото качество на работодателските политики и практики, които прилага компанията. Именно те бяха в основата и на третото отличие от b2b Media – в категорията „Работодател на годината“.

През 2023 г. компанията продължи да инвестира в обучението и развитието на своите служители чрез програми като EduGrants, която ежегодно отпуска образователни грантове; менторската програма “Ментор до теб”, академията “Пътят към лидерството” за нови мениджъри и лидери на екипи и др.

Телекомът затвърди и подкрепата си за младите таланти и ангажимента си към създаването на приобщаваща работна среда за всеки. Над 400 студенти и млади специалисти кандидатстваха за пролетното и есенно издание на стажантската програма на телекома Hub by Yettel. За девета година компанията проведе и програмата си за хора с различни възможности „Рамо до рамо“, с която подпомага професионалното развитие и социалната интеграция на хората със специфични потребности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *