post
Тайванската компания ADATA обяви, че нейната XPG овърклокинг лаборатория, в сътрудничество с MSI, е овърклокнала SPECTRIX D50 и D60G 32GB RGB DDR4 модули памет до честота от 5000MHz на Intel® Z490 платформа. Резултатите са записани при конфигурация с Intel® Core™ i9-10900K чипсет и дънна платка MSI MEG Z490. От компанията потвърждават, че подобни резултати са били постигнати и при тестване на модулите с Z490-базирани конфигурации на други производители. 
Лабораторията на XPG се занимава с тестване на памети с цел прекрачване на ограниченията на производителността и е първото по рода си учреждение от този вид сред компаниите, предлагащи DRAM памети, основано през 2018 г. През месец май 2019 XOCL (XPG Overclocking Lab) овърклокна SPECTRIX D60G до честота от 5738MT/s, което беше нов световен рекорд. 
И двата тествани модула разчитат на вискокачествени чипове и охлаждане за надеждна и стабилна работа, която удължава жизнения им цикъл, в комбинация с поддръжка на  Intel® Extreme Memory Profiles (XMP) 2.0. D60G се отличава с повече RGB на квадратен милиметър от всеки друг модул памет на пазара, покривайки над 60% от общата площ на модула. XPG D50 може да похвали с капацитет от 32GB и производителноста до 4800MHz, а изключително издръжливият му радиатор е с дебелина от едва 2 мм. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *