post

Xiaomi пусна нов аксесоар в Китай. Продуктът официално се нарича Wireless Keyboard and Mouse Set 2 и предлага подобрен дизайн и по-дълъг живот на батерията.

Както подсказва името, това е комбинация от второто поколение безжична клавиатура и мишка на компанията. Новият модел идва с няколко промени и подобрен дизайн и се предлага на пазара като притежаващ “оптимизирана форма и повърхност”.

Новата мишка тежи само 45 грама, в сравнение с предишния модел, който тежеше 60 грама. Клавиатурата обаче е малко по- тежка – 534 грама, в сравнение с 500 за по-старата версия. Тя пристига с микро-дъгови капачки на клавишите и 2.8 мм ход. Има не само цифрова клавиатура, но и функционален ред с 12 клавиша и поддръжка на контрол за медиите.

Мишката предлага поддръжка на до 1000 DPI и има вграден 2.4 Ghz Type-A приемник, който трябва да се постави в порта на компютъра за безжична връзка. Xiaomi твърди, че комбинацията от новото поколение клавиатура и мишка осигурава по-добър живот на батерията, но не посочва с колко точно. Устройството използва батерии АА, вместо ААА.

Цената на Xiaomi Wireless Keyboard and Mouse Set 2 е 99 юана и устройството вече е на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *