post

Xiaomi пусна серията таблети Pad 6 по-рано тази година. Твърди се обаче, че компанията работи върху нейнияте наследници – серията Pad 7. Сега Xiaomi Pad 7 Pro е бил забелязан в Mi Code.

Според източника, Xiaomi Pad 7 Pro носи с кодово име „sheng“, което означава музикален инструмент на китайски. Това е в съответствие с традицията на Xiaomi да използва имена на музикални инструменти като кодови имена за своите таблети от серията Pad.

Устройството носи номера на модела „N81A“ и разполага с 10” панел, произведен от Tianma. Очаква се Xiaomi Pad 7 Pro да разполага с LCD панел с резолюция 1480×2367 и честота на опресняване 144Hz. Това е промяна в размера на екрана в сравнение с 11” дисплей на предишното поколение Pad 6 Pro.

Говори се, че Xiaomi Pad 7 Pro ще се захранва от процесор Snapdragon 8 Gen 2 и ще предложи система с четири стерео високоговорителя, подобна на своя предшественик, Pad 6 Pro.

Очаква се устройството да работи с базираната на Android 14 HyperOS, но за съжаление има вероятност да остане ексклузивно за китайския пазар, подобно на своя предшественик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *