post

Xiaomi 13 Ultra ще дебютира днес по време на събитието Carry the Light Together в Китай. Компанията публикува нов тийзър, който разкрива, че устройството ще разполага с 2K ultra-clear дисплей, наречен С7. Той е разработен съвместно с Huaxing и произведен от TCL CSOT.

В сравнение с Е6 на Samsung, C7 може да се похвали с по-висока светлинна ефективност, по-добри ъгли на видимост и по-ниска консумация на енергия, което го прави един от най-модерните екрани от висок клас на китайския пазар. Той може да достигне максимална пикова яркост от 2600 нита за HDR съдържание, твърди още компанията.

Освен усъвършенствания дисплей, Xiaomi 13 Ultra ще донесе множество авангардни функции, сред които самостоятелен разработен чип P2/G1, технология за течно охлаждане от типа пръстен и антенна група с две крила. Телефонът ще разполага с 6.7” QHD+ дисплей със 120 Hz честота на опресняване, чипсет Snapdragon 8 Gen 2, до 1 ТВ памет, 4900 mAh батерия с поддръжка на 90 W бързо зареждане и MIUI 14, базирана на Android 13.

От гледна точка на фотографията, четворната камера настроена от Leica ще има четири 50 МР сензора – IMX989, IMX858, IMX858 и IMX 858 и ще използва Leica one-inch variable aperture, което ще осигури два размера на апертурата f/1.9 и f/4.0 за весококачествени снимки при различни условия на осветеност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *