post

Xiaomi представи своята серия Redmi Note 11 в Китай миналата година. Сега изглежда, че компанията е готова да я пусне на международните пазари и обяви, че телефоните ще дебютират в Европа на 26 януари.

Компанията използва официалния си акаунт в Twitter, за да обяви датата на старта. Въпреки, че в публикацията не се споменава изрично Европа, серията Redmi Note 11 вече е налична на пазари като Китай и Индия, което прави възможно достигането й само до Стария континенти.

Xiaomi не разкрива и модела на Redmi Note 11, който ще получим в Европа – Note 11, Note 11 Pro или Note 11 Pro+, но тъй като пише серия, се надяваме това да означава, че компанията ще пусне всички модели.

Redmi Note 11 разполага с 6.5 инчов IPS LCD панел с 90Hz честота на опресняване. В Китай виниловият модел идва с чипсет MediaTek Dimensity 810, докато вариантите Pro и Pro+ са с Dimensity 920. Има съобщения, че Xiaomi може да смени чипсета със Snapdragon, но не е известно кой точно.

Съобщава се, че устройството ще работи с MIUI 12.5, базирана на Android 11, а не на Android 12. То ще поддържа само 4G и ще има тройна настройка на камерата 50+8+2 мегапиксела и 8 мегапикселова селфи камера. Батерията му ще е 5000 mAh с 18W бързо зареждане.

Според MySmartPrice Redmi Note 11 ще се предлага в цветове Star Blue, Graphite Grey и Twilight Blue в Европа и опцията 4/64 GB ще струва 250 евро, докато най-високият вариант 6/128 GB ще е с цена 330 евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *