post

Xiaomi ще представи хуманоидния роботи CyberOne и кучето-робот CyberDog на MWC 2023. Въпреки че те не са нови и дебютираха съответно през 2021 и 2020 година, е възможно скоро да станат достъпни на международния пазар.

Роботът CyberOne е снабден с модул за дълбочинно виждане Mi-Sense и комбиниран алгоритъм за взаимодействие с изкуствен интелект, което му дава възможност да възприема 3D пространството и да разпознава лица, жестове и изражения. Със самостоятелно разработен механизъм за разпознаване на семантиката на околната среда MiAI и механизъм за идентификация на гласови емоции MiAI, CyberOne може да разпознае 85 вида звуци от околната среда и 45 класификации на човешките емоции. Неговите процесори, съчетани с извит OLED модул, позволяват показването на интерактивна информация в реално време.

CyberDog, задвижван от платформата Jetson Xavier NX на NVIDIA и оборудван с 11 вградени сензори, е много по-малък от четириногите Boston Dynamics, а цената му е около 1540 долара. По време на дебюта си, кучето можеше да се управлява по три начина – чрез приложение за мобилен телефон, гласов контрол и дистанционно управление, продавано отделно. Само няколко телефона на Xiaomi, сред които Redmi K40 Gaming Edition, Redmi K40, K 30 5G, 10X Pro, 10X и Mi MIX 2S се поддържаха тогава. Компанията заяви, че ще добави съвместимост с повече устройства в бъдеще.

Xiaomi планира да пусне 1000 бройки от роботите, което е значително по-малко от усъвършенстваната система Spot. Важно е да се отбележи, че ограничената функционалност и наличност на устройствата предполага, че компанията все още на се опитва да ги доведе във всеки дом, а по-скоро фокусът й е върху изграждането на хардуер за платформата на NVIDIA, предоставяйки достъпен начин за хората да научат програмиране и прототипна роботика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *