post

Xiaomi току-що представи интересна концепция за 12S Ultra с подвижен обектив Leica M, върху която работи. Устройството има уникална настройка на задната камера, която включва прикачен обектив Leica за подобрено фотографско изживяване.

Тийзърът беше споделен от официалния акаунт на компанията в китайската социална мрежа Weibo. Моделът ще е от висок клас с ясен акцент върху фотографията и ще разполага с 1-инчов сензор на основната камера. Въпреки това той ще бъде допълнен от специален обектив от серията Leica M, който може да се отделя от модула на камерата.

Според бележките на Xiaomi, тя е първата компания, която инсталира пълноценен обектив Leica на смартфон, за да подобри фотографската производителност на новия 12S Ultra Concept. Компанията твърди, че новият обектив ще помогне на устройството да предложи изживяване на високо ниво и същевременно професионален инструмент за фотография.

Фините детайли за устройството все още не са ясни, но изпълнителният директор на Xiaomi Лей Джун сподели някои подробности за камерите. 12S Ultra Concept предлага два 1-инчови сензора, като единият е обикновен, а този в средата е сдвоен с външните лещи.

Освен това модулът разполага и с ултраширок обектив, но няма варио обектив. Възможността за увеличение може да се предлага от външния обектив и това е всичко, което знаем за любопитната концепция към момента, но се очаква скоро компанията да сподели повече подробности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *