post

Предстоящият флагман Xiaomi 14 Ultra, може най-накрая да получи ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци. Възможно е обаче той да не е същия като широкообхватните ултразвукови решения, които Vivo използва в някои от последните си флагмани, защото компанията е избрала едноточковото ултразвуково решение.

Говорейки за последните флагмани, Xiaomi 14, Vivo X100 и Vivo X100 Pro, и iQOO 12, последователно използват оптично разпознаване на пръстови отпечатъци под дисплея. Въпреки че тези устройства могат да се похвалят с впечатляваща цялостна производителност, отзивите на потребителите предполагат възможност за подобрение при разпознаването на пръстови отпечатъци.

Според слуховете, Xiaomi е започнала тестове на едноточков ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци. Въпреки че използването му на предстоящо устройство остава несигурно и в момента е в процес на активно тестване, много е вероятно зтова да се случи в предстоящия ултра флагман, планиран за следващата година. Това ще бъде втория опит на Xiaomi в използването на ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци.

Историята на Xiaomi с ултразвукова технология за пръстови отпечатъци датира от 2016 г., когато представи първото в света непоресто ултразвуково разпознаване на пръстови отпечатъци на Xiaomi 5s. Въпреки че беше основна точка за продажба, технологията бе изправена пред предизвикателства поради ранния си етап на развитие, което доведе до някои проблеми. Оттогава Xiaomi използва технология за оптичен пръстов отпечатък под дисплея в своите устройства, включително флагмани от висок клас.

Въпреки това, с напредъка в технологиите, решенията за ултразвуково разпознаване на пръстови отпечатъци се подобриха с течение на времето, надминавайки скоростта и надеждността на тяхната оптична алтернатива.

Струва си да отбележим, че има видима разлика между предложения едноточков ултразвук от Xiaomi и широкообхватния ултразвук, използван от vivo в предишните й модели. Очаква се предстоящият Vivo X100 Pro+ да продължи наследството на широкообхватните ултразвукови пръстови отпечатъци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *