post

Xiaomi и Leica Camera AG обявиха създаването на Xiaomi x Leica Optical Institute. С оптичната технология в основата си, институтът е готов да обедини редица интегрирани интердисциплинарни науки, включително дигитални изображения и технологии за изкуствен интелект.

Xiaomi x Leica Optical Institute, надграждайки върху първоначалната съвместна работа на двата бранда, разработва съвместен индустриален стандарт за оптични характеристики на мобилните устройства, вдигайки летвата както по отношение на технологиите, така и по отношение на потребителското изживяване. Xiaomi 14 Ultra, новият флагман в областта на мобилните изображения, е първата стъпка в развитието на този стандарт и е създаден, за да осигури оптична производителност в областта на мобилните изображения. Премиерата на Xiaomi 14 Ultra е планирана за този месец.

Xiaomi x Leica Optical Institute непрекъснато ще насърчава задълбочените иновации в оптичната технология за мобилни изображения, като целта е да се създаде усъвършенствана оптична система за мобилни изображения в ерата на мобилната фотография. Използвайки основните силни страни на Leica и Xiaomi, институтът се фокусира върху четири основни технически фактора: проектиране на свръхпрецизни оптични лещи в компактен форм фактор, постигане на оптимална производителност при изчислителна фотография, поддържане на най-строгите оптични стандарти за лещи и провеждане на изследвания и прилагане на авангардни оптоелектронни технологии.

За да постигнат тази цел, Xiaomi и Leica инвестират значителни ресурси и събират съвместен екип от над 200 експерти. Питър Карбе, оптичният дизайнер, който стои зад четвъртото поколение обективи на Leica, включително емблематични дизайни като Noctilux и серията APO, заема ролята Оптичен експерт. Зенг Хюзонг, Старши вицепрезидент на Xiaomi Group и Президент на отдела за мобилни телефони на Xiaomi, ще бъде директор на института. А И Ян, Ръководител на софтуерния технически екип на Xiaomi Group, и Уанг Сюанран, Генерален мениджър на отдел “Фотоапарати” на Xiaomi, ще са заместник-директори.

Xiaomi предоставя на Института сериозна подкрепа за научноизследователска и развойна дейност. Понастоящем в Пекин са планирани три големи лаборатории, които са насочени към хардуера на камерата, изображенията и обективната и субективната оценка на качеството на изображението.

Партньорът и президент на Xiaomi Group Уилям Лу заяви: “В продължение на повече от сто години Leica се ангажира със създаването на оптични лещи от световна класа, които въплъщават в себе си сложния оптичен инженерен дизайн и изисканото майсторско производство. Xiaomi вярва, че “светлината е в основата на изображенията” и е ядрото и крайъгълният камък на “придаването на усещане за дълбочина на реалността”. Чрез Xiaomi x Leica Optical Institute ще използваме още повече силните страни и на двете компании, ще разширяваме непрекъснато границите на оптичните възможности за мобилни изображения и ще бъдем последователни лидери в ерата на мобилната фотография.”

Матиас Харш, Главен изпълнителен директор на Leica Camera AG, заяви: “Партньорството ни с Xiaomi през последните две години е наистина забележително. Заедно успешно интегрирахме емблематичното фотографско изживяване на Leica в света на мобилната фотография, пример за което са нашите съвместно разработени оптични обективи Leica Summilux. Оптичната система в Xiaomi 14 Ultra представлява най-новата ни съвместна работа. Разполагайки с най-добрите Summilux обективи в мобилни устройства до момента, Xiaomi 14 Ultra е създаден, за да бъде начело на следващото поколение мобилни оптични изображения. Optics въплъщава техническото наследство на Leica. Чрез създаването на Xiaomi x Leica Optical Institute сме готови да съберем екипи от най-високо ниво в областта на оптиката и от двете страни. Заедно сме посветени на това да поставим началото на нова ера в оптиката за мобилна фотография, да разширим нейните граници и да създадем усъвършенствана оптична система за мобилни изображения, съобразена с нашата съвременност.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *