post

На 22 октомври в кино Арена Младост ще се проведе тазгодишното издание на WordCamp Sofia – събитието, което събира WordPress общността у нас. За незапознатите WordPress е платформа за изработка на уебсайтове с отворен код, на която днес са базирани над 25% от всички сайтове в света.

WordCamp е еднодневна конференция, посветена на WordPress, която се провежда за шеста поредна година и събира над 300 ентусиасти в областта на WordPress с лектори от цял свят. Конферентният ден се комбинира с втори ден, т.нар. Contributor Day – hack day, в който участниците се събират, за да работят по проекта с отворен код.

Всяка година WordCamp Sofia привлича както лектори от България, така и експерти от цяла европа в различни области на работата с WordPress. Темите варират от разработка и дизайн на проекти с WordPress до изграждане и управляване на онлайн общности, маркетинг, бизнес, журналистика и медии. Съдържанието е както на български, така и на английски език, като стремежът ни е да предоставяме достатъчно интересно съдържание на английски, за да привлечем гости от съседните на България страни и цяла Европа.

Сред спонсорите на събитието тази година са Jetpack, Woo Commerce, SuperHosting.BG и др. Повече информация е достъпна тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *