post

Най-новата версия на операционната система на Microsoft – Windows 11 – ще стартира на 5 октомври. Безплатният ъпгрейд ще бъде пуснат първо за най-новите устройства.

За улеснение технологичният гигант публикува списък на някои от лаптопите, за които ъпгрейдът е сигурен. Сред тях са: Acer Swift 5, Acer Swift X, Asus Zenbook Flip 13 OLED, Asus Zenbook 14, Alienware X15, Alienware X17, Dell XPS 13, HP Spectre x360 14, HP Envy x360 15 и др.

Всеки ще може да провери дали компютърът му може да работи на новата операционна система чрез приложението PC Health Check. От Microsoft уточняват, че програмата Windows Update ще проверява конфигурацията откъм хардуерни възможности и възраст, и ще предлага ъпгрейд.

За компютри с Windows 10, които имат необходимите компоненти за стартиране на Windows 11, Windows Update ще уведомява хората, когато надстройката е налична. Потребителите също могат да отидат в „Настройки-Система-Windows Update“ в компютрите си, за да проверят ръчно дали надстройката е готова.

Windows 11 ще е с по-модерен облик – със заоблени ъгли и икони на приложенията, показани в центъра на лентата на задачите. Новите звуци ще са по-малко дразнещи – обещават от Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *