post

WhatsApp ще спре да работи на устройства с iOS 10 и iOS 11 в края на октомври, съобщава WABetaInfo. Помощният център на приложението също посочва, че в момента се поддръжат само устройства с iOS 12 и по-нова версия на операционната система.

Притежаваното от Meta приложение е едно от най-популярните в света и компанията често добавя нови функции. По-старите операционни системи обаче, може и да не ги поддържат, затова и новите му версии не работят на тези устройства.

Освен това поддръжката на приложението за по-стари версии на платформите струва пари и това няма смисъл, ако само малък брой потребители ще се възползват от него. WhatsApp започна да предупреждава потребителите с iOS 10 и iOS 11, че трябва да надстроят до iOS 12 или по-нова версия, защото в противен случай приложението ще спре да работи след 24 октомври.

iPhone 5 и 5c са двата модела, които работят с iOS 10/11 и не отговарят на условията за надстройка на операционната система. Като се има предвид, че те са на около 10 години, спокойно можем да предположим, че вече не ги използват толкова много потребители и промяната няма да засегне голям брой хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *