post

WhatsApp чатовете вече имат криптиране от край до край , но скоро ще предложат и онлайн архиви. Според WABetaInfo в най-новата версия на приложението за Android е открита функция за шифровани от край до край облачни архиви. Така никога вече няма да се притеснявате, че някой лесно ще може да прочете историята на разговорите ви.

За целта ще трябва да създадете отделна парола за възстановяване на резервните копия и няма да можете да ги върнете, ако изгубите телефона и забравите тази парола. Ще можете последователно да създадете 64 цифрен ключ за криптиране, но ако го изгубите, ще имате проблеми.

Всъщност не е сигурно дали WhatsApp ще внедри защитените архиви в следващата стабилна версия на приложението, но това определено ще се случи в близко бъдеще. Не е ясно и дали всички, които тествато новата бета версия, ще получат същата функция за архивиране. WhatsApp току-що започна да тества синхронизирането между няколко устройства, което не зависи от телефонната връзка. Изглежда, че тези криптирани резервни копия не са налични на различни устройства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *