post

WhatsApp непрекъснато работи по добавяне на все повече и повече функции към услугата си за незабавни съобщения. Миналата седмица стана ясно, че компанията тества реакции на съобщения и преработени балончета за чат в iOS приложението, а сега WABetaInfo твърди, че още една функция е на път.

Докладът подробно описва, че WhatsApp работи по нова транскрипция на гласови съобщения за своето iOS приложение. Транскрипцията ще се изворшва на устройството или локално, а гласовите ви съобщения “няма да бъдат изпращани до WhatsApp или Facebook сървър за получаването й”.

Вместо това функцията ще разчита на состемата за разпознаване на реч на Apple. В допълнение публикацията отбелязва, че потребителите могат да подобрят транскрипцията на гласови съобщения и “ще помогнат на Apple да подобри технологията си за разпознаване на реч, но това няма да бъде пряко свързано с вашата самоличност”.

WABetaInfo споделя и екранни снимки как работи транскрипцията на гласово съобщение към текст. Когато е включена да генерира текство препис за гласово съобщения, ще се отваря секция “Препис”. В този раздел ще може да се види дори времева отметка на определена част от съобщението и директно да се премине към него.

В доклада се посочва още, че “когато съобщението се транскрибира за пръв път, транскрипцията му се записва локално в базата данни на WhatsApp, така че няма да е нужно да го преписвате отново, ако искате да видите транскрипцията му по-късно”.

Функцията в момента се разработва и ще е достъпна в WhatsApp Beta за iOS, преди да бъде пусната за всечки потребители. Няма информация за наличието й за Android устройства към момента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *