post

Още през 2013 година Google закупи Waze за 1.3 милиарда долара. Въпреки, че компанията вече притежава водещото мобилно приложение за навигация в света, през годините Google използва някои от функциите, които направиха Waze популярно, като например информацията за задръствания, за своята Google Maps.

При последното преброяване Waze има над 134 милиона активни потребители месечно в цял свят и миналата година беше второто най-популярно приложение за картографиране. То прави пари като пуска реклами от 25 000 фирми, които искат да достигнат до потребителите на местно ниво. Ако дадена компания плаща 60 долара месечно, ще достигне приблизително 30 000 потребители, докато плащането на 30 000 долара й гарантира достъп до 1.5 милиона потребители на Waze.

Но стига статистика, новината е, че Waze най-сетне ще получи напълно тъмен режим и тя идва от израелският сайт Geektime.com. Приложението вече има алфа версия с пълен тъмен режим, която е достъпна за ограничена група патребители. Към момента в официалната версия, тъмният режим покрива само картата, докато с актуализацията той ще обхване цялото приложение, включително и настройките.

Към момента алфа версията все още има някои бъгове, които компанията ще трябва да оправи, преди да пусне окончателната актуализация за потребителите. Например използването на бял текст на тъмен хон, което предизвиква заслепяване при потребителите, опасно при шофиране през нощта.

Google най-накрая започна да разпространява пълната актуализация с тъмен режим на Google Maps по-рано тази година, след като говори за това в продължение на една година. Това означава, че Waze няма да получи напълно тъмен режим толкова скоро, но важното е, че гигантът работи по него. Като добавка шофьорите ще могат да стриймват персонализиран плейлист на Spotify с музика и съдържание от Headspace, функция, която не е налична за Google Maps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *