post

Твърди се, че най-новият Vivo X100 Pro+ преминава тестове за възможности за сателитна комуникация. Докато серията Vivo X100 направи своя дебют през ноември с Vivo X100 и Vivo X100 Pro, вариантът Pro+, оборудван със сателитна комуникация, все още не е официално обявен.

Vivo активно експериментира с функционалност за сателитна комуникация. Този ход е в съответствие с тенденцията, зададена от Huawei, чиито водещи телефони като Huawei Mate 60 Pro вече имат интегрирани функции за сателитна комуникация.

За отбелязване е, че серията OPPO Find X7 официално декларира своята поддръжка за сателитна комуникационна технология. Президентът на продуктовата линия Honor намекна за поддръжка на сателитна комуникация в предстоящия флагман, който се очаква да дебютира с Magic 6. Говори се, че Xiaomi също тества възможностите за сателитна комуникация. Въпреки че не е известно дали Xiaomi 14 Ultra ще съдържа тази функция.

Не само основните марки телефони навлизат в това иновативно пространство. През ноември China Telecom представи Tianyi Bolton S9, 5G сателитен двурежимен комуникационен телефон на цена от 4599 юана (~$650). Това устройство е оборудвано с вградена сателитна антена, приемайки конвенционалния форм фактор на телефона, без да е необходимо да сменяте SIM карти или номера. Tianyi Bolton S9 интегрира китайската сателитна мобилна комуникационна система Tiantong, която поддържа двупосочна сателитна гласова комуникация Tiantong и осигурява непрекъсната комуникация в цялата страна.

Ходът на Vivo да тества сателитната комуникация в X100 Pro+ предполага нарастващ интерес към тази функция както сред производителите, така и сред потребителите. Тъй като различни играчи в индустрията активно проучват тази технология, се очаква тя да стане стандартна функция в мобилните устройства в близко бъдеще.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *