post

Макар на този етап оборудването, което ни е необходимо за навлизане в света на виртуалната реалност да не е много достъпно от ценова гледна точка, сме свидетели на още нови аксесоари. Така например по време на изложението за потребителска електроника CES, VIVE представи VIVE Wrist Tracker.

Тази гривна е предназначена за шлема Focus 3 и е с 85% по-малка и 50% по-лека от актуалния контролер на този модел. От компанията, която е собственост на HTC, споделят, че с новия аксесоар е възможно проследяването на ръката от лакътя до пръстите.

Камерите на Focus 3 могат да проследяват самостоятелно аксесоара. Така прикачването му към обект позволява на шлема да го проследява с 6dof (six degrees of freedom). Благодарение на данни от високочестотни IMU (inertial measurement unit) и съвременен кинематичен модел, Focus 3 ще разполага с точната позиция на ръката и китката дори при липса на зрителен контакт.

Освен това е възможно и предсказването на позата, като например при посягане към гърба за удар с тенис ракета. От компанията демонстрират възможност за използване в игра на тенис на маса, използване на оръжие или инструмент. VIVE Wrist Tracker ще бъде наличен първоначално в САЩ от началото на годината.

Цената на гривната в Европа ще е 129 евро. Освен нея VIVE представи и няколко други аксесоара за Focus 3, включително зарядно и кутия за зареждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *