post

2021 година беше успешна за Twitter по отношение на пускане на нови функиции и продукти. Компанията пусна Super Follows, първия си платен абонамент, Spaces и много други.

2022 година току-що започна и Twitter вече обяви някои нови функции за приложението си за iPhone. Една от тях, която все още се тества е лента за търсене на началната страница в iOS апликацията.

Понастоящем в Twitter за iOS търсенето има специален раздел, но изглежда, че социалната медия иска да промени това. Собственият й акаунт в Twitter обяви, че избрани потребители на iOS ще започнат да виждат нова лента за търсене на началната страница. Тя ще стои точно до бутона Sparkles, а разделът за търсене ще се превърне в Explore, по подобие на Instagram.

Тестът ще е достъпен за малък брой потребители и не е ясно по какъв критерий ще бъдат избрани те. Освен това функцията е експериментална, така че Twitter ще научи моделите на използване и ще види дали е предимство поставянето на лента за търсене. Ако компанията не намери полза, няма да внедри опцията за всички потребители на iOS.

Освен това Twitter обяви още една промяна. Компанията посочи, че определени заглушени ключови думи, акаунти и друго блокирано съдържание, няма да се показва в Explore, Twitter имейли или известия за приложения. По-рано то беше скрито само от раздела Home.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *