post

Twitter обяви, че тества нова функция, наречена Safety Mode, която е предназначена да намали тормоза и нежеланите взаимодействия в социалната мрежа.

Потребителите, които често получават нежелан спам, или злостни коментари, могат да включат Safety Mode, който автоматично ще блокира акаунти, които използват обидни думи, или изпращат повтарящи се, нежелани отговори и споменавания.

Twitter посочва, че Safety Mode оценява вероятността от отрицателен ангажимент, като взема предвид съдържанието на туита и връзката между автора му и отговарящия. Хората, блокирани от този режим, няма да могат да следват акаунта ви, да виждат вашите постове или да ви изпращат директни съобщения.

При Safety Mode автоблокирането остава включено най-малко 7 дни, а автоматично блокираните акаунти са изброени в интерфейса на режима. Профилит, които следвате, няма да бъдат автоматично блокирани.

За да разработи Safety Mode, Twitter се е консултирала с надеждни партньори с опит в онлайн безопасността, психичното здраве и правата на човека. Компанията се стреми потребителите й да се наслаждават на здравословни разговори, така че този тест е един от начините да се ограничат преобладаващите и нежелани взаимодействия, които могат да прекъснат тези разговори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *