post

 

TP-Link®, водещ световен доставчик на мрежови продукти за крайни потребители и бизнес клиенти, обявява партньорство с Avira и обещава повече сигурност на потребителите на IoT устройства чрез решение за сигурност Avira SafeThings ®.

 

Ние сме компания с над 20 години опит в предоставянето на мрежово оборудване, а навигационният процес и киберсигурността са много важни за нас. През последните години, откакто IoT устройствата стават все по-популярни, маршрутизаторите заемат ключова позиция в поддържането на сигурността на свързаните устройства. За нас е привилегия да си сътрудничим с Avira, водеща софтуерна компания, която подобрява сигурността на IoT устройства, за да направи домовете на потребителите по-ефективни и сигурни “, каза Пингджи Ли, вицепрезидент и изпълнителен директор на Networking Business Unit за TP- Link International.

 

Рутерът е най-подходящата отправна точка за повишаване на сигурността и поверителността на един модерен и свързан дом. Ако желаете да държите всичко под контрол, е от съществено значение да проверите какво могат да правят устройствата, хората, които влизат в контакт с тях и как общуват по между си “, заяви Травис Виттивен, изпълнителен директор на Avira. „Партньорството с TP-Link е основен етап от обещанието, което отправяме към нашите клиенти – да получат пълна защита в дигиталната вселена. Заедно ще предоставим глобална IoT сигурност за милиарди потребители и ще направим света по-безопасно място”.

 

Повишено внимание към вълната от интелигентни устройства

Умните устройства пробиха в живота ни бавно и сигурно и тази тенденция ще продължи и занапред. Според експерти през 2018 г. в света е имало около 7 милиарда интелигентни джаджи, а до 2025 г. * броят им ще достигне 21,5 милиарда. Това са лаптопи, настолни компютри, смартфони, таблети, но също така и устройства, които потребителите обикновено не считат за уязвими от кибер заплахи, като смарт телевизори, преносими устройства и интелигентни термостати.

 

Рисковете, свързани с интелигентните технологии, се увеличават

 

Търсенето на свързани устройства и интегрирането на интелигентни функции в джаджите, които използваме всеки ден, драстично нарастна през последните години. Съществуват обаче някои основни съображения, които не са за пренебрегване. Много устройства се предлагат в комплект с много сложни кабелни връзки, трудни за промяна пароли и неясни политики за актуализиране, които ограничават сигурността им. Един от проблемите е ниската защита, предоставена на потребителя. Умните устройства могат да изпращат огромен поток от данни за живота на тези, които ги използват. Често не е ясно какво прави интелигентното устройство, с кого прехвърля данни и дали обемът на тези лични данни надвишава реалните оперативни нужди на самото устройство.

 

Затова потребителите трябва да са наясно, че например интелигентният термостат, изложен на уязвимости, може да предостави на хакерите информация засягаща цели семейства. Киберпрестъпниците могат да осъществят достъп до видео кадри от всеки дом чрез мониторите и смарт телевизорите и могат да извлекат поредица от данни, които да бъдат предоставени на трети лица или да пъдат неправомерно използвани.

 

По-безопасно бъдеще за интелигентните домове

 

За да се борят с всички тези заплахи, TP-Link и Avira сключват партньорство и предлагат пълна защита за свързани с Интернет устройства, включително смарт телевизори, интелигентни термостати, но също така и IoT джаджи, които са част от локалната мрежа и които обикновено не разполагат със софтуер за сигурност.

 

Избраните Wi-Fi маршрутизатори TP-Link ще бъдат оборудвани със софтуер Avira SafeThings, цялостно решение за сигурност на домашната мрежа, което се предлага с подобрена защита срещу вируси, DDoS атаки и други. Avira SafeThings използва изкуствен интелект и машинно обучение за откриване на аномалии в поведението на смарт устройства, за прихващане на кибератаки, неоторизиран достъп до мрежата, вируси и други подобни заплахи. Мобилно приложение предлага възможност за преглед на всички свързани устройства и им осигурява защита.

 

TP-Link и Avira ще работят усилено за повишаване на сигурността на Wi-Fi рутерите. Тази съвместна инициатива създава реална възможност за доставчиците на услуги по целия свят, така че те да добавят нови опции към портфолиото си, които осмислят концепцията за киберсигурност, осигуряват добра инфраструктура и увеличават лоялността и доверието към своите клиенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *